Čerešňová torta

24.06.2013 15:02
Ingrediencie
  tortový korpus
1 kocka tvaroh
15 g želatína
375 ml mlieko
4 lyžice karamelový likér
2 lyžice kakao

na ozdobu:

  čerešne
  višňová poleva

náplň:

  vykôstkované čerešne
 

piškóty

Postup prípravy receptu

Želatínu nasypeme do mlieka, necháme chvíľu odstáť, zamiešame a zahrejeme na 60 ° C, až sa želatína rozpustí. Nevaríme! K želatinovému mlieku pridáme tvaroh a vyšľaháme. Polovicu krému necháme bielu a druhú ochutíme kakaom. Na dno tortovej formy (26 cm) položíme kupovaný tortový korpus a pokvapkáme ho likérom. Na neho nanesieme kakaový krém a uhladíme. Po obvode naskladáme piškóty a vedľa nich vykôstkované čerešne. Ďalšie kolo bude opäť z piškót a potom iz vykôstkovaných čerešní. Doprostred dáme jeden piškótu. Piškóty pokvapkáme karamelovým likérom. Na čerešňová-piškótová kolesá nanesieme biely krém a uhladíme ho. Povrch torty ozdobíme čerešňami aj piškóty a prelejeme višňovú polevou. Hotovú tortu necháme v chladničke najlepšie do druhého dňa stuhnúť. Podľa chuti môžeme ešte ozdobiť šľahačkou, ale nie je to potreba.

Dobrú chuť!