Čerešňová torta
24.06.2013 15:02Ingrediencie
tortový korpus | |
1 kocka | tvaroh |
15 g | želatína |
375 ml | mlieko |
4 lyžice | karamelový likér |
2 lyžice | kakao |
na ozdobu: |
|
čerešne | |
višňová poleva | |
náplň: |
|
vykôstkované čerešne | |
piškóty |
Postup prípravy receptu
Želatínu nasypeme do mlieka, necháme chvíľu odstáť, zamiešame a zahrejeme na 60 ° C, až sa želatína rozpustí. Nevaríme! K želatinovému mlieku pridáme tvaroh a vyšľaháme. Polovicu krému necháme bielu a druhú ochutíme kakaom. Na dno tortovej formy (26 cm) položíme kupovaný tortový korpus a pokvapkáme ho likérom. Na neho nanesieme kakaový krém a uhladíme. Po obvode naskladáme piškóty a vedľa nich vykôstkované čerešne. Ďalšie kolo bude opäť z piškót a potom iz vykôstkovaných čerešní. Doprostred dáme jeden piškótu. Piškóty pokvapkáme karamelovým likérom. Na čerešňová-piškótová kolesá nanesieme biely krém a uhladíme ho. Povrch torty ozdobíme čerešňami aj piškóty a prelejeme višňovú polevou. Hotovú tortu necháme v chladničke najlepšie do druhého dňa stuhnúť. Podľa chuti môžeme ešte ozdobiť šľahačkou, ale nie je to potreba.
Dobrú chuť!