Jablká
24.06.2013 15:08V jablkách nájdeme aj účinnú látku pektín, ktorá účinne bojuje proti znižovaniu cholesterolu v krvi, dokáže stabilizovať hladinu cukru. Pektín v jablkách dodáva po zjedení jabĺk pocit plnosti, tým pádom nás aj odrádza od prejedania sa.
Jablká obsahujú aj ďalšiu silnú zložku - kvercetín. Vyskytuje sa najmä v šupke. Ako bolo zistené vedecky, kvercetín ako antioxidant dokáže bojovať napríklad s rakovinou, vysokým krvným tlakom, mozgovými príhodami či ďalšími problémami.
Keď sa pozrieme ešte bližšie na obsah jabĺk, tak tie neobsahujú takmer žiadne bielkoviny, no majú veľký podiel vody. Sú mimoriadne bohaté na vitamíny a stopové prvky. Jablko obsahuje až 30 percent vlákniny.
Toto ovocie sa však dá používať aj na detoxikáciu tela. Pektín pomáha z tela odbúravať ťažké kovy a odstraňovať ďalšie toxíny, ktorým je naše telo denno denne vystavované.
Jedno jablko denne nám môže pomôcť držať sa ďalej od lekárov :-).
Vedeli ste, že na svete existuje až 7000 odrôd jabĺk? Pozor však na jablká z dovozu. Bývajú často krát postriekané chemickými látkami vyvolávajúcimi alergické reakcie. Odporúčame preto kupovať jablká v biopotravinách, prípadne ak si už kúpite jablká v supermarkete dôkladne ich umyte horúcou a studenou vodou.
Zdravotné výhody konzumácie jabĺk:
- zlepšenie príznakov astmy
- znižujú riziko vzniku rakoviny
- zvyšujú odolnosť nášho tela
- chránia pokožku
- znižujú riziko vzniku cukrovky
- regulujú hladinu curku v krvi
- chránia naše srdce
- pomáhajú pri chudnutí