Švábsky zemiakový šalát s uhorkou
23.09.2013 20:14Šalát sa hodí k pečenému či grilovanému mäsu alebo rybe.
Suroviny
- 400 g varené v šupke zemiaky
- 1 ks cibuľa
- 150-200 ml vývar zeleninový
- 2 PL ocot
- 2 PL olej slnečnicový
- 100 g uhorkamšalátová
- 1 ČL horčica
- soľ
- na ozdobu(nemusí byť) pažítka nasekaná
- korenie čierne mleté
2
porcie

80-90
minút príprava

Postup receptu
Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme, nakrájame a vložíme do misky.
Do menšieho hrnca dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme vývar, ocot, olej, horčicu a necháme zovrieť. Odstavíme a zalejeme zemiaky v miske. Osolíme, okoreníme a jemne premiešame.
Uhorku umyjeme a nastrúhame na tenké plátky. Pridáme k zemiakom, opäť premiešame a uložíme do chladničky 1hodinu odpočívať .
Pred servírovaním môžeme posypať nasekanou pažítkou.